Atenție, șoferi! Pe 8 decembrie expiră polițele RCA Euroins!

ASF a retras autorizația de funcționare a companiei de asigurări Euroins ca urmare a insolvenței, în condițiile în care aceasta nu a făcut fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție. Polițele de asigurare încheiate cu Euroins vor mai fi valabile doar câteva zile din luna decembrie. Aproximativ 800.000 de români trebuie să-și încheie o nouă asigurare la altă companie. Ei trebuie să se grăbească deoarece va fi foarte aglomerat în ultimele zile.

Fondul de Garantare a Asiguraților a publicat pe site-ul instituției faptul că polițele de asigurare RCA de la Euroins încetează de drept, pe data de 7 decembrie. De la această decizie fac excepție doar contractele de asigurare încadrate la clasa de asigurări 15 garanții, care se vor încheia în 5 februarie 2024.

În prezent, există aproape 800.000 de polițe RCA la Euroins care își vor înceta valabilitatea în 8 decembrie. Șoferii care dețin astfel de polițe sunt sfătuiți să aibă în vedere cât de curând reînnoirea poliței. Ei trebuie să aibă obligatoriu o poliță RCA pentru a circula pe drumurile publice, altfel riscă amenzi mari, cuprinse între 1.000-2.000 lei.

car model,calculator and coins on white table

Contractele de asigurare încheiate cu societatea EUROINS rămân valabile până la data de 8 decembrie, deci inclusiv 7 decembrie. Până la această dată titularul poliței poate denunța contractul de asigurare și poate anula RCA-ul din cauza falimentului. După data de 7 decembrie, creditorii de asigurare se vor adresa la adresa FGA cu o cerere de plată de restituire a diferenței de primă, pentru perioada rămasă neacoperită.

Cererile de plată pentru restituirea sumei respective din Anexa 9 vor fi formulate online, pe site-ul: https://portal.fgaromania.ro. După depunerea lor și a unor copii după anumite acte se va emite in mod automat un număr de înregistrare al cererii, care va fi trimis de FGA pe e-mailul clientului.

După ultima zi de valabilitate a polițelor de asigurare încheiate cu Euroins, este necesară o reînnoire a acestora. Prin urmare, dacă aveți o poliță RCA Euroins trebuie să știți că nu mai este valabilă din data de 8 decembrie și este recomandat să vă faceți alta din timp. Nu lăsați pe ultima zi! Pentru a evita aglomerația, ați putea face un RCA online, urmărind și ofertele la diferite companii. Puteți obține cel mai ieftin RCA din România calculând pe Rca-Ieftin.info costul poliței RCA pentru autovehiculul dvs.

Când vine vorba despre a stabili un preț la RCA se ține cont de mai multe criterii: vârsta șoferului, istoricul asiguratului, marca și modelul autovehiculului, județul unde este înmatriculat, datele tehnice (precum capacitatea cilindrică și numărul de locuri). De regulă tarifele sunt mai înalte la șoferii foarte tineri, pentru că ei sunt mai predispuși să fie implicați în acccidente.

Cu cât asiguratul are mai puține incidente, cu atât și polița lui va avea un tarif mai mic. La persoanele juridice costurile la RCA sunt mai mari pentru autovehiculele utilizate pentru transport, comparativ cu tarifele pentru autovehiculele folosite de persoanele fizice, pentru uz personal.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.