Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, avertizează: Există un „risc uriaş” de atacuri teroriste în UE înainte de Crăciun!

Există un „risc uriaş” de atacuri teroriste în UE înainte de Crăciun, a avertizat marţi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, care a legat această ameninţare de războiul în curs de desfăşurare din Orientul Mijlociu, relatează Politico.eu.

„Odată cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu apropiatele sărbători, există un risc uriaş de atacuri teroriste în Uniunea Europeană”, a declarat comisarul înainte de începerea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. „Am văzut-o recent la Paris, din păcate am văzut-o şi mai devreme”, a adăugat Johansson.

În octombrie, un profesor francez a fost înjunghiat mortal într-un atac cu cuţitul la o şcoală din Arras, autorităţile franceze trataând evenimentul ca pe un incident terorist.

Mai multe ţări europene au înregistrat o creştere a numărului de infracţiuni antisemite de când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac împotriva Israelului la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane şi luând sute de ostatici. Acest asalt a declanşat o ripostă masivă a Israelului împotriva Hamas în Gaza, care a ucis peste 15.000 de palestinieni până în prezent, potrivit Autorităţii Palestiniene şi Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.