Premierul Ciolacu îl „pulverizează” pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Este depășit de calitatea diplomatică pe care o are!

Premierul Marcel Ciolacu a dat de pământ cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, despre care a spus marți că este depășit de calitatea diplomatică pe care o are.

”Nu este atributul meu retragerea unui ambasador, este atributul președintelui României. Eu am discutat cu ministrul de Externe, care este în Guvernul României, așa cum era și normal să fac. Cred că vorbim prea mult despre acest subiect și prea mult despre un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică pe care o are. Cred că contextul nu este unul favorabil, nu vreau să criticăm diplomația română pentru un ambasador care a reacționat emoțional. În viață, ca și în politică, când urci prea multe etape, fără să fii pregătit, atunci la un moment dat te vei face de râs (…) Dumnealui nu are anvergura necesară pentru această funcție!”, a spus Marcel Ciolacu.

Reacția lui Marcel Ciolacu a venit la numai câteva zile după ce ambasadorul Andrei Muraru a afirmat duminică, la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA că premierul a considerat că „nu este necesară” participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice din SUA.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.