Republicanii americani îi dau o grea lovitură lui Zelenski. Legea de finanțare care includea ajutoare pentru Ucraina și Israel, blocată!

Înaintea votului, Biden a ţinut o alocuţiune pentru a îndemna Congresul să adopte legea, avertizând că lipsa de acţiune nu ar face decât să-l avantajeze pe Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, în războiul împotriva Ucrainei.

Senatul american a blocat un proiect de lege de finanţare suplimentară care includea ajutor financiar pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, precum şi prevederi menite să consolideze securitatea frontierelor. Votul, care a avut loc în cea mai mare parte pe linie de partid, creşte probabilitatea ca Congresul să nu reuşească să aprobe mai multe fonduri pentru Ucraina înainte de sfârşitul anului, în condiţiile în care Casa Albă a avertizat că Kievul are nevoie disperată de mai mult ajutor, scrie The Guardian.

Votul a fost de 49 la 51, întrucât toţi republicanii din Senat s-au opus avansării legislaţiei. Erau necesare 60 de voturi pentru a lua în discuţie proiectul de lege. Republicanii din ambele camere ale Congresului au cerut reglementări mai stricte la frontieră în schimbul sprijinului lor şi au spus că proiectul de lege nu a reuşit să le îndeplinească cerinţele.

Votul a avut loc la o zi după ce democraţii din Senat au prezentat în mod oficial proiectul de lege de securitate în valoare de 111 miliarde de dolari, reflectând cererea de finanţare pe care Joe Biden a emis-o în octombrie pentru a oferi asistenţă aliaţilor SUA din străinătate.

„Cine este pregătit să renunţe la a-l trage la răspundere pe Putin pentru acest comportament? Cine dintre noi este cu adevărat pregătit să facă acest lucru?” a spus Biden. „Eu nu sunt pregătit să mă retrag şi nu cred că nici poporul american nu este”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.