Şase actori români și un dansator sri-lankez deschid un laborator asupra naturii iubirii, într-o nouă premieră marca Teatrelli!

Construit pe un text montat în premieră în România, care poartă semnătura autorului canadian Daniel Brooks, spectacolul „Viaţă bună” explorează experienţe emoţionale la limită şi are premiera pe 15, 16 şi 17 decembrie de la ora 19, în spaţiul intim şi experimental Teatrelli din Piaţa Lahovari.

Este iubirea o alegere, un fior sau o combinație din ambele? Este una dintre întrebările pe care le adresează spectacolul „Viaţă bună”, regizat de Cristian-Theodor Popescu, care face parte din seria work in progress produsă de creart/Teatrelli. Publicul este invitat la un dialog al rațiunii și al emoțiilor despre Eros, examinând diferitele perspective asupra iubirii, iar experienţa promite să fie cu atât mai provocatoare în sala de spectacol Teatrelli, un spaţiu intim în care publicul respiră aproape de scenă şi de artişti.

Prima etapă a spectacolului work in progress „Viaţă bună” este prezentată publicului în trei seri de evenimente, pe 15, 16 şi 17 decembrie, cu începere de la ora 19. Şase actori români – Nicu Mihoc, Mihaela Sîrbu, Gabriel Răuţă, Cristina Toma, Silvana Mihai şi Vlad Ionuţ Popescu, alături de dansatorul sri-lankez Chaminda Mirihigalla combină în această etapă inspiraţii din „Banchetul” lui Platon și „Scene dintr-o căsnicie”, filmul celebrului regizor suedez Ingmar Bergman, pentru a reda esenţa iubirii şi a luptelor unui cuplu în criză.

„Viaţă bună” poartă semnatura regizorului Theodor-Cristian Popescu, cunoscut pentru montările sale pe texte contemporane, majoritatea în premieră naţională. Şi considerat unul dintre pionierii teatrului independent românesc post 1989 cu Compania Teatrală 777, fiind de asemenea şi cel care a înfiinţat şi condus și La Compagnie Theodor-Cristian Popescu la Montréal, unde a trăit câțiva ani și a predat la Școala Națională de Teatru a Canadei și la Universitatea Québec.

Viață Bună încheie un ciclu de șapte spectacole ce au ca zonă principală de interes pentru mine raporturile masculin-feminin. Unde începe greșeala? Ce nu vedem? Sau poate nu ne uităm unde trebuie?”, explică Theodor-Cristian Popescu.

„Seria producțiilor work in progress reprezintă una dintre direcțiile esențiale de dezvoltare a viziunii artistice a Teatrelli, facilitând un tip de întâlnire între artiști bazat pe experiment și testare. Închidem, în 2023, seriile work in progress cu proiectul regizorului Theodor-Cristian Popescu, dorind o aprofundare a explorării relațiilor din cuplu și a modului în care fiecare parte alege să se definească în raportul intelectual-emoțional ce gravitează în jurul iubirii”, a declarat Liviu Romanescu, Director Artistic Teatrelli.

Biletele pentru cele trei reprezentaţii în premieră ale spectacolului „Viaţă bună” s-au pus în vânzare prin Eventbook. Costul unui bilet este de 30 de lei, plus taxe.

Experiența sonoră a spectacolului „Viață Bună” este semnată de Andrei Raicu.

Lighting design-ul este creat de Cristi Niculescu.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Canada Council for the Arts.

 

Despre Theodor-Cristian Popescu

Theodor-Cristian Popescu (n. 1967) a pus în scenă în jur de 70 de spectacole, majoritatea pe texte contemporane, în premieră națională. Este unul dintre pionierii teatrului independent românesc post 1989 cu Compania Teatrală 777, dar a înființat și condus și La Compagnie Theodor-Cristian Popescu la Montréal, unde a trăit câțiva ani și a predat la Școala Națională de Teatru a Canadei și la Universitatea Québec. Este licențiat în regie la Academia de Teatru și Film în 1994, Master of Fine Arts la Universitatea Montana (bursă Fulbright) în 2002, Doctorat  în 2011 și Abilitare în 2018 la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș, unde a creat și condus un Program masteral de arta regiei teatrului contemporan din 2008; burse și rezidențe la Royal Court Theatre Londra, European Directors School Leeds și Colegiul Noua Europă București, printre altele. În prezent este prof.univ.dr.habil. la UNATC București.

Este autorul a numeroase intervenții în diferite publicații culturale (Scena, Teatrul azi, Dilema, Observator cultural, Scena.ro) și a două cărți: Surplus de oameni sau surplus de idei. Pionierii mișcării independente în teatrul românesc post 1989 și Dinăuntru. Un curs masteral de regie a teatrului contemporan și o selecție de articole, ambele apărute la Editura Eikon (disponibile acum pe liternet.ro).

 

„Viaţă bună”

Text de Daniel Brooks

Traducerea: Cristina Toma

 

Distribuția:

Nicu Mihoc

Mihaela Sîrbu

Gabriel Răuță

Cristina Toma

Silvana Mihai

Vlad Ionuț Popescu

Chaminda Mirihigalla

 

Regia: Theodor Cristian Popescu

Sound design: Andrei Raicu

Lighting design: Cristi Niculescu

 

Etapa 1 a spectacolului work in progress „Viață Bună”

Realizat cu sprijinul Canada Council for the Arts

Recomandare de vârstă: 14+

Despre Teatrelli

TEATRELLI este un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART. Ca spațiu cultural alternativ dedicat artelor spectacolului, Teatrelli a devenit, din perspectiva strategiei curatoriale, un laborator artistic în dialog cu public, dedicat producțiilor inovatoare de teatru și dans, unor serii de performance-uri work in progress, precum și dezbaterilor culturale. Structura modulară a sălii permite ca fiecare nou spectacol să își modifice conceptul spațiului, invitând spectatorii să descopere noi modalități de a experimenta și a recepta teatrul.

www.teatrelli.com / https://www.facebook.com/teatrelli / www.instagram.com/teatrelli/

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.