Vlad Voiculescu demontează acuzațiile aduse în dosarul vaccinurilor anti-Covid: Ministrul Sănătății a fost scos din schemă. Nici o decizie importantă a lui Cîțu nu era luată fără președintele Iohannis!

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu (USR) a ajuns vineri dimineață la DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Acesta a declarat că „niciodată Vlad Voiculescu nu a semnat vreun contract. Nu este nici măcar o solicitare de acord către mine. Nu era atribuția ministrului, și vă puteți întreba de ce ministrul Sănătății a fost scos din schemă”.

De asemenea, Vlad Voiculescu a mai declarat în fața sediului DNA că „Polonia este singura țară din UE care a comandat mai puține vaccinuri decât România”.

„Nu numai că nu am semnat contractele, ci atunci când luau deciziile nici măcar nu mă informau. Semnătura este una electronică. Contractul se semna electronic, se decripta cu o cheie pe care o avea cineva din CNCAV, un angajat MApN. Nici o decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte”, a declarat Voiculescu.

Vlad Voiculescu a mai spus că toate contractele pentru vaccinuri au fost semnate de reprezentantul CNCAV (Comitetul Național pentru Coordonare Activităților de Vaccinare), „cu mandat de la premierul Cîțu”, iar Ministerul Sănătății și el personal nu eram implicați. Fostul ministru a mai precizat că persoane eligibile pentru vaccinare erau 16 milioane, nu 10 milioane cum susține procurorul DNA.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.