ANRE îi răspunde lui Ciolacu. 177 de controale la operatorii economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale, derulate!

ANRE are în derulare 177 de controale la operatorii economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale. Instituţia are indicii despre vânzarea succesivă a unor cantităţi de energie electrică, în scopul vădit de a creşte preţul.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) anunţă că are în derulare 177 de controale la operatorii economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.

ANRE a transmis precizări cu privire la activitatea de control care urmăreşte respectarea de către operatorii economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale a reglementărilor emise, precum şi a obligaţiilor prevăzute de legislaţia naţională în domeniu.

­­­”La momentul actual sunt în derulare un număr de 171 de acţiuni de control din care:

77 de acţiuni de control de tip verificare,
45 de acţiuni de control de tip inspecţie, în baza Programului anual de control;
49 de acţiuni de control de tip supraveghere, în baza sesizărilor diverselor structuri din ANRE”, anunţă ANRE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a explicat că, printre principalele acţiuni de tip verificare, în sectorul energiei electrice, se regăsesc 18 acţiuni de control la operatori economici pentru verificarea respectării, în perioada 01.01.2023-30.10.2023, a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă nr. 27/2022.

Este vorba despre 6 furnizori la care se verifică modul de stabilire a preţului plafonat la consumatorii non-casnici, 4 furnizori la care se verifică respectarea preţului plafonat în ofertele-tip adresate consumatorilor de pe pieţele concurenţiale, SU, FUI, 4 furnizori având ca tematică de control modul de prognozare a consumului lunar şi a consumului suplimentar, precum şi modul de modificare a prognozei lunare a cantităţilor suplimentare în cazul unor diferenţe mai mari de 2% între cantitatea suplimentară şi cea prognozată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.