Premierul Ciolacu avertizează în privința ascensiunii partidelor extremiste: Liderul AUR răspândeşte online informaţii false şi alarmiste!

Premierul Marcel Ciolacu a avertizat luni seară asupra pericolului reprezentat de ascensiunea partidelor extremiste în toată Europa şi consideră ca forţele politice democratice ar trebui să facă un zid care să izoleze astfel de discursuri politice.

„Există un trend crescător extremist. Este un pericol. Venim după o pandemie care a provocat niște mutații și anxietate. A fost frica de moarte, a existat o mortalitate excesivă în România. După, a venit o criză energetică, cu măsurile de compensare luate foarte târziu și când au fost luate, pe picior, ne-au adus costuri foarte mari. După asta, s-a declanșat un război, cu o criză de securitate majoră. Dacă ne uităm la piramida lui Maslow, vom înțelege mai multe și mutațiile și frica interioară a oamenilor”, a mai spus Ciolacu.

De asemenea, prim-ministrul a spus că în acest timp forțele democratice ar trebui, în loc să se atace, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste.

„Acum vindem știri că vin emigranții, afgani, sirieni, deci există o manipulare, care din punctul meu de vedere, ca om politic, toți oamenii politici trebuie să vina să explice ce se întâmplă. Am vazut alegerile din Olanda, unde extrema a câștigat alegerile. Există un trend la nivel european. În SUA nu există acest trend, acolo e altfel democrația structurată și consolidata. Forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”, a mai declarat Marcel Ciolacu, la Digi 24.

Ca răspuns la o întrebare a lui George Simion, care îl acuză pe premier de fake news în ce priveşte aderarea României la Schengen, Marcel Ciolacu a declarat, la rândul său, că liderul AUR răspândeşte online informaţii false şi alarmiste.

„După manipulările cu cash, după vaccinări, e o nouă temă. Din imigranții din Austria, 3% au tranzitat România.

Când cer azil în Austria, fiecare persoană se știe de unde a venit. Discuția a fost acel 3 la sută. Nu se poate pune problema de cote, de fagani, de sirieni.

Trebuie să se întărim frontierele. Despre ce vorbim, trebuie să ne asumăm aceste lucruri.

Apare un politician care va umple Facebook că vor veni afgani și vom avea bombe în București”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.