Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i” în privința pachetului de măsuri pentru protejarea democrației în UE: Trebuie să remedieze ce nu funcționează privind drepturile omului!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a punctat, în cadrul unei intervenții ferme în plenul PE de la Strasbourg, că pachetul de măsuri  privind protejarea democrației în UE trebuie, în primul rând, să remedieze ce nu funcționează bine în ceea ce privește drepturile omului!

“Discutăm un pachet foarte important referitor la protejarea democrației. Pe data de 10 decembrie am sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Omului și vă spun că nimic nu este mai important decât protejarea democrației. Să nu uităm, însă, că fără democrație nu putem proteja drepturile omului. Dar oare avem ce proteja? Oare nu trebuie mai întâi să corectăm lucrurile care acum nu funcționează? Așa cum s-a spus, inclusiv aici, ne confruntăm cu atacuri cibernetice, atacuri pe stradă împotriva cetățenilor ceeea ce conduce la creșterea gradului de nesiguranță al populației!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, este important ca mai întâi să corectăm deficiențele sistemului democratic și abia apoi să îl protejăm. În sprijinul afirmațiilor sale, europarlamentarul umanist a argumentat cu scrisorile primite de la români din toate statele membre ale Uniunii Europene în care aceștia se plâng de modul defectuos de funcționare a Justiției, de modul cum le sunt luați, abuziv, și mai apoi instituționalizați copiii din mijlocul familiilor.

„Sunt de acord să avem un pachet de măsuri de protejare a democrației, dar mai întâi trebuie să definim foarte bine toate aceste lucruri și toată lumea trebuie, obligatoriu, să respecte același set de reguli”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.