Crește contribuția la pilonul II de pensii!

Ordonanţa de Urgenţă pentru anul 2024, cu zeci de modificări fiscal-bugetare pe ultima sută de metri din 2023, publicată miercuri de Ministerul Finanţelor, include majorarea contribuţiei virată de salariaţii români la un fond de pensii private Pilonul II de la 3,75% la 4,75% de la începutul lui 2024.

Ordonanţa de Urgenţă pentru anul 2024, publicată miercuri de Ministerul Finanţelor, include majorarea contribuţiei virată de salariaţii români. Măsura era deja anunțată, dar existau voci care considerau că Guvernul nu o va aplica.

De fapt, un proiect de ordonanță de urgență arăta că majorarea planificată pentru 1 ianuarie 2024 urma să fie amânată cu doi ani.

„Nu am suspiciuni, Pilonul II de Pensii va fi neatins. Este o asumare la nivel de coaliţie şi o creştere a contribuţiei cu un procent de la 1 ianuarie 2024”, a spus Ciucă, la Digi 24.

El a fost întrebat dacă are vreo suspiciune în legătură cu Pilonul 2 de pensii, având în vedere întrebarea pusă de el liderului PSD, premierul Marcel Ciolacu, dacă acesta garantează că Pilonul 2 de pensii.

Ordonanţa de Urgenţă pentru anul 2024 prevede majorarea contribuţiei virată de salariaţii români la Pilonul II de la 3,75% la 4,75%.

De asemenea, se va aplica un prag de impozitare de 10% pe acești bani acumulați de români. Din noua lege au fost eliminate neclaritățile privind impozitarea progresivă cu 15-20% ca la pensiile speciale.

Măsura se va aplica de la începutul lui 2024.

Măsura a fost solicitată și de Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) și Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), care au cerut Guvernului să nu mai amâne majorarea contribuției la Pilonul II de pensii private.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.