Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă: În criză, nu trebuie majorate taxele, ci redusă fiscalitatea!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că este nevoie că politica fiscală trebuie să țină cont de impactul pe termen lung asupra bugetului, oamenilor și întreprinzătorilor. Mai mult, susține eurodeputatul Grapini, în criză, nu trebuie majorate taxele, ci redusă fiscalitatea!

„Ca fost ministru (n.r.- Maria Grapini a fost, în perioada 2012-2014, ministru delegat pentru IMM-uri, Turism și Mediul de Afaceri), știu că întotdeauna bugetul se „împingea” în ultima lună. Nu este normal acest lucru. Nu este normal nici faptul că acesta este doar o zi în transparență publică pentru că eu cred că este mult mai util când discuți cu părțile interesate, cu toată lumea, cum să găsești soluțiile necesare, folosind, evident, argumentele necesare”, a precizat Maria Grapini.

De asemenea, europarlamentarul PUSL a spus că, și acum, ca și atunci când era femeie de afaceri și președinte de patronat, consideră că, mai ales în criză, trebuie să avem relaxare fiscală în privința mediului de afaceri.

Pentru că, de regulă, susține Maria Grapini, Ministerul Finanțelor argumentează că, dacă se scad taxele și se înmulțește acest lucru cu numărul de companii, se strâng mai puțini bani la buget. Dar iese mai puțin, este adevărat, doar în momentul T zero, a adăugat europarlamentarul umanist, care a completat că, ulterior, economia se poate dezvolta și poate aduce mai mulți bani la buget!

Totodată, Maria Grapini a reiterat necesitatea unor discuții punctuale, argumentate, cu FMI.

“Și la mine, când eram ministru, a venit FMI, și le-am explicat, cu argumente, situația și, ca atare, sectorul HORECA a beneficit de acel impozit specific care a condus la dezvoltarea sectorului de turism. Din păcate, ulterior, acest impozit a fost scos. Să fie clar: FMI nu poate impune, el poate doar recomanda! Ei ne împrumută și noi trebuie să demonstrăm că putem să le dăm banii înapoi!”, a menționat eurodeputatul PUSL.

Abia aici, în cadrul discuțiilor cu FMI, ar trebui să intervină, crede Maria Grapini, abilitatea Ministerului de Finanțe, de a explica faptul că, dacă scad taxele, economia poate crește și, implicit, vor veni sume mai mari la buget.

“Pentru că dacă eu, ca microîntreprindere sau ca IMM, am o taxă mai mică, pot să mai angajez niște oameni și să cresc, astfel, producția și vin mai apoi cu taxe mai mari la buget! Repet, în criză, mai ales în criză, nu trebuie să mărim taxele, ci să reducem fiscalitatea!”, a conchis eurodeputatul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.