Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, intervenție fermă, la Strasbourg, în favoarea fermierilor români

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL,  Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut Comisiei Europene, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, să verifice urgent culoarele de securitate dinspre Ucraina, pentru a pune capăt concurenței neloiale pentru fermierii români!

“Este bine că analizăm această situație și, dacă suntem sinceri, putem spune clar că aceste culoare de solidaritate nu au funcționat. De altfel, eu  i-aș invita pe colegii din PE, care au spus că aceste culoare au funcționat, să vină în țara mea, în România, și să discute cu fermierii”, a punctat eurodeputatul Grapini care, în context, a adăugat că, personal, s-a întâlnit cu mii de fermieri din România și toți au reclamat că produsele și cerealele din Ucraina nu au traversat, așa cum era normal, culoarele de solidaritate create în acest scop, ci au rămas în piață, ceea ce a condus la o competiție incorectă, care i-a afectat grav pe femierii din țara noastră.

De asemenea, europarlamentarul umanist a reamint și faptul că, în condițiile în care cerealele din Ucraina au fost scutite de analizele fitosanitare, această situație a reprezentat un risc de securitate sanitară pentru România.

“Așadar, vă invit să facem o analiză corectă, pentru că distrugem fermierii români. Solidaritatea nu înseamnă să stricăm ceea ce funcționează în piața internă. Cred că fermierii au pierdut  foarte mult în acești ani din cauza proastei organizări și este datoria noastră, a Parlamentului European, a Comisiei Europene și a Consiliului European, să ajutăm fermierii din statele Uniunii Europene”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.