Ministrul Grindeanu, vești bune pentru români: Până la finalul anului curent se va pune în funcțiune o porțiune de peste 20 de kilometri din tronsonul sudic al Autostrăzii București!

Vineri, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că are speranța că până la finalul anului curent se va reuși punerea în funcțiune a unei porțiuni semnificative, de peste 20 de kilometri, din tronsonul sudic al Autostrăzii București (A0). Totodată, entuziaștii de infrastructură au făcut estimări optimiste, sugerând că în anul 2023 ar putea fi posibilă deschiderea traficului pe porțiunea cuprinsă între Jilava și Bragadiru, reprezentând un tronson de 10 kilometri, parte integrantă a lotului 2 al Autostrăzii București Sud.

„Pe finalul anului urmează să mai dăm drumul, eu sper, la mai mult de 20 de kilometri din A0 Sud, lângă București”, a declarat Sorin Grindeanu, aflat vineri în vizită pe un șantier din A3, alături de premierul Marcel Ciolacu.

La debutul săptămânii, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, informa că va începe procesul de testare a sistemului de iluminat public pe tronsonul 2 al Autostrăzii București Sud (A0 Sud), având o lungime de 16,3 kilometri. Acest tronson urma să fie deschis inițial pe o distanță de aproximativ 10 kilometri, cuprinsă între Drumul Național 5 (DN5) și Drumul Național 6 (DN6), într-un interval de „câteva zile”, conform declarațiilor sale.

„Cum am spus, acest lot de 16,3 km va fi finalizat în scurt timp și se va circula cel puțin între DN5 și DN6, la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei, iar constructorul depune toate eforturile pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, în cel mai scurt timp”, a adăugat Scrioșteanu.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.