Premierul Ciolacu ia atitudine în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc: Fără nicio excepție, cei vinovați vor plăti!

​Premierul Marcel Ciolacu a transmis marți un mesaj ferm legat de tragedia petrecută luni seară la Odorheiul Secuiesc în cadrul căreia un elev a murit și alți trei au fost răniți după ce o parte din clădirea internatului Liceului Tamasi Aron s-a prăbușit. „Așteptăm ancheta. Nu știu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă, categoric că cei vinovați vor plăti fără nicio excepție”, a declarat Ciolacu. El a anunțat, totodată, că ministrul Educaţiei se va deplasa astăzi în localitatea harghiteană unde s-a produs tragedia.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că ministrul Educației Ligia Deca se va deplasa acolo pentru a stabili locurile pentru ceilalți copii relatează HotNew.ro și News.ro.

„Așteptăm ancheta. Cred că eram împreună cu domnul Nicolae Ciuca când a anunțat domnul Arafat acest eveniment tragic. Important e să luăm măsuri, vedem cum, câte una câte una încercăm să le închidem.

Oricum pe zona executivă s-au luat toate măsurile și am salvat o fetiță, care a fost scoasă de sub dărâmături tot în stop cardiac, și foarte curând, chiar dacă a fost descoperit al patrulea copil, un băiețel, el nu a mai putut fi salvat”, a afirmat Ciolacu.

”Păcat totuşi că un copil şi-a pierdut viaţa şi am văzut cu toţii ce s-a întâmplat”, a continuat premierul.

Şeful Executivului a precizat că ”pe zona executivă s-au luat toate măsurile”. ”Am salvat o fetiţă care a fost scoasă de sub dărâmături, tot în stop cardiac, şi foarte curând, chiar dacă a fost descoperit al patrulea copil, un băieţel, el nu a mai putut fi salvat”, a completat Ciolacu.

Ancheta care vizează incidentul petrecut la Odorheiu Secuiesc, unde un perete al internatului în care erau cazaţi elevi ai Liceului Teoretic ”Tamási Áron” s-a prăbuşit, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce un elev a murit şi alţi trei au fost răniţi, una dintre victime fiind în stare gravă.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.