Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Angajările în instituțiile statului și numirile în funcții publice trebuie să se facă pe criteriul competenței!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, militează ca angajările în instituțiile statului și numirile în funcții publice să se facă pe criteriul competenței, conform principiului „omul potrivit, la locul potrivit”!

Eu, ca umanist, în politică, dar cu amprentă ca femeie de afaceri, totdeauna am susținut principiul „omul potrivit, la locul potrivit!”. Cu tot respectul față de generali, eu nu înțeleg, spre exemplu, ce competențe are, la Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate, un general (n.r.-Cristian Celea- fost general SRI). Nu înțeleg de ce ministrul Sănătății se complică și numește astfel de oameni într-o funcție atât de importantă. Nu mai avem specialiști în Sănătate? De ce nu s-a numit la șefia CNAS un om din domeniul sănătății, cu expertiză în domeniu?”, a punctat eurodeputatul Grapini care, în context, a adăugat că încă așteaptă o explicație publică în privința acestui subiect.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a precizat că, pe când deținea funcția de ministru delegat pentru IMM-uri, Turism și Mediul de Afaceri, și-a ales ca și consilieri oameni bine pregătiți și cu experiență în aceste domenii.

Mai mult, europarlamentarul PUSL a menționat că, încă de când era în mediul privat, a propus ca niciun funcționar public, de la nivel local până la nivel central, să nu fie angajat până nu are o experiență managerială solidă.

Cât timp oamenii politici ajunși la guvernare continuă să numească în funcții oameni nepotriviți, o lege care să instituie principiul competenței și al experienței manageriale pentru numirile în funcții publice nu va trece, a punctat Maria Grapini, care a mai opinat că, din fericire, în România, sunt (și) oameni foarte bine pregătiți.

“ Acest tip de decizii, precum recenta numire la vârful CNAS,  decredibilizează noțiunea de clasă politică. Sunt convinsă că, dacă se dorește, putem găsi oameni potriviți, numiți la locurile lor. Iar acest lucru nu va fi decât în avantajul României!”, a mai spus Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.