Eurodeputatul Maria Grapini desființează inițiativa UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc: România este pe primul loc în UE în privința respectării drepturilor minorităților!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, critică dur inițiativa UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc și consideră că nu ar trebui să avem partide pe criterii etnice, ci partide în care toate minoritățile pot fi membri.

“Este o temă falsă și vreau să spun, încă o dată, românilor că România, în cadrul Uniunii Europene, este pe primul loc în privința respectării drepturilor minorităților. Din punctul meu de vedere, este o greșeală că, în România, avem un partid constituit pe baze etnice!”, a precizat eurodeputatul Grapini, care a adăugat că un asemenea partid nu există în altă țară a UE.

Potrivit Mariei Grapini, scoaterea de către liderii UDMR a acestei teme, înainte de alegeri, arată foarte clar faptul că Uniunea vrea să-și atragă simpatizanți, în tentativa de a-și menține pragul de intrare (și) în noul Parlament. Cu toate acestea, a mai spus eurodeputatul umanist, reprezintă o mare enigmă cum UDMR a reușit să obțină la precedentele alegeri voturi din județe precum Vaslui sau Giurgiu, unde nu sunt, potrivit statisticilor, etnici maghiari.

“În orice caz, vorbim doar de o temă politică care nu are nicio ancorare în realitate, pentru că, așa cum am spus, România nu are nicio problemă pe tema drepturilor minorităților! Repet: se apropie campania electorală și UDMR vrea să-și asigure voturile necesare trecerii pragului electoral!”, a punctat Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist susține că și modul de acțiune al Opoziției în Parlament, reprezentat de scandaluri, vociferări, afișare de pancarte și live-uri, nu este un mod de lucru normal pentru Parlament. În aceste condiții, eurodeputatul Grapini consideră că actuala conducere a Parlamentului ar trebui să se raporteze la Regulamentul de funcționare al Parlamentului European, care instituie reguli stricte și sancțiuni clare în privința acestor derapaje.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.