Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj tranșant: Republica Moldova trebuie ajutată, pe lângă resurse financiare, și cu resurse umane, pentru a implementa măsurile de aderare la UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat, recent, necesitatea ca Republica Moldova să fie ajutată, pe lângă resurse financiare, și cu resurse umane, pentru a implementa măsurile de aderare la Uniunea Europeană.

„Acum patru săptămâni, am participat la Chișinău, la cea de-a 14-a reuniune a Comisiei Parlamentare de Asociere UE-Moldova. În cadrul vizitei, am avut  o întâlnire cu președintele Maia Sandu, cu premierul Dorin Răcean și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Una dintre problemele care ne-au fost sesizate era lipsa de specialiști și funcționari din această țară!”, a precizat eurodeputatul Grapini, care a adăugat că, în context, a propus ca, pe lângă ajutorul financiar acordat acestei țări, să se acorde și unul în resurse umane.

Potrivit Mariei Grapini, chiar președintele Maia Sandu a solicitat în mod expres un ajutor din partea României.

“Și noi, ca români – eram patru eurodeputați români, din grupuri politice diferite – am susținut că România trebuie să ofere ajutor Republici Moldova. Ceea ce este important acum pentru Republica Moldova este ca această țară să nu facă nicio greșeală, prin influența doamnei Dragu, fost ministru de Finanțe (n.r.-numită guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova), în parcursul pe care îl are, pentru că sunt niște puncte foarte clare, care trebuie respectate, pe parcursul de aderare la UE”, a punctat eurodeputatul PUSL.

În aceste condiții, europarlamentarul umanist a avertizat și în privința responsabilității noului guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova care, fără o prestație foarte bună, va da, indirect, o palmă acestei țări, în contextul în care România vrea să strângă cât mai mult relațiile cu aceasta.

„Susțin Republica Moldova în parcursul său european și îmi doresc, ca român, ca Republica Moldova să se alăture României și să fim o singură națiune, cu aceeași limbă, steag și imn. România mare a fost un vis al strămoșilor și cred că trebuie să luptăm cu toții pentru a-l îndeplini”, preciza, la finalul vizitei de la Chișinău, eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.