Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, implicare totală: „Am convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă şi vom face tot posibilul să nu fie niciun fel de probleme!”

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a solicitat convocarea de urgență a comandamentului energetic de iarnă. Acesta a subliniat faptul că trebuie să fim pregătiți pentru venirea gerului.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat luni că a convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă şi va face tot posibilul să nu fie niciun fel de probleme.

„Gerul vine şi trebuie să fim pregătiţi. Am convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă şi vom face tot posibilul să nu fie niciun fel de probleme”, spune ministrul Energiei pe Facebook.

Sebastian Burduja afirmă că, ”totuşi, în eventualitatea unor condiţii meteorologice extreme, în urma cărora cetăţenii rămân fără curent, sunt câteva lucruri pe care le pot face pentru a păstra casa caldă, pentru a creşte temperatura corpului şi pentru a rămâne în siguranţă”.

„Important: dacă liniile electrice sunt rupte, nu le atingeţi, ţineţi familia şi animalele de companie departe. Raportaţi liniile întrerupte companiei de utilităţi! Toate sfaturile sunt într-un super ghid, pregătit de prof. Dumitru Chisăliţă, de la Asociaţia Energia Inteligentă. Vă rămân la dispoziţie pentru a trece cu bine împreună peste această perioadă”, spune ministrul Energiei.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că România este pregătită pentru perioade de ger, având în depozite gaze la un nivel de 82,93%. ”La cum a decurs iarna până acum, dar chiar şi în condiţii mai grele, cu maxim 1-2 episoade de ger sau viscol pe lună, vom trece iarna doar cu gaz românesc, din ceea ce avem înmagazinat şi ceea ce producem”, adaugă el.

„Vine gerul, dar suntem pregătiţi. Avem gaze în depozite la un nivel de 82,93%, diferenţa faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de peste 176 milioane metri cubi. La cum a decurs iarna până acum, dar chiar şi în condiţii mai grele, cu maxim 1-2 episoade de ger sau viscol pe lună, vom trece iarna doar cu gaz românesc, din ceea ce avem înmagazinat şi ceea ce producem (am produs şi astăzi peste 26 de milioane de metri cubi zilnic, la un consum – astăzi – de 40,6 milioane metri cubi)”, a arătat Sebastian Burduja, miercuri, într-o postare pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.