Ministrul Muncii, vești bune pentru români. Simona Bucura-Oprescu explică în ce condiții ne putem pensiona mai devreme cu cinci ani!

Potrivit noii legi a pensiilor, o categorie de salariați poate ieși cu 5 ani mai devreme la pensie. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat care sunt condițiile. 

Românii se pot pensiona anticipat, dacă au un stagiu contributiv de 40 de ani, potrivit ministrului Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a explicat că bărbații se pot pensiona chiar și la 60 de ani, dacă au un stagiu de cotizare de 40 de ani.

„Noua lege a pensiilor vine cu reducerea vârstei de pensionare pentru femei.

Pentru fiecare copil născut şi crescut, eu ca mamă beneficiez de reducere la vârsta de pensionare cu şase luni, doi copii cu un an, şi aşa mai departe până la 7 copii.

În ce priveşte pensia anticipată, este important ca românii să ştie că, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu 5 ani mai devreme.

Dacă eşti bărbat şi ieşi la pensie la 65 de ani, te poţi pensiona la 60 de ani dacă ai stagiu de 40 de ani”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

„Este important ca românii să ştie că, dacă munceşti mai mult, primeşti mai mult, dacă ai venituri contributive mai mari, câştigi o pensie mai mare.

La peste 25 de ani stagiu cotizare, vei avea pensie mare, dacă veniturile declarate sunt mai mari, este foarte important ca pensionarii şi salariaţii să ştie asta, noua lege a pensiilor este şi despre mine, copiii noştri.

Noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine munceşte mai mult, puncte asimilate pentru studii şi încurajează natalitatea, concediul de maternitate sau paternitatea, care este stagiu contributiv”, a mai spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.