Elevii vor primi tichetele educaționale în valoare de 500 de lei

Școlile au termen 5 zile să dea părinților tichetele educaționale în valoare de 500 de lei de la data primirii acestora de la inspectoratele școlare, se arată în ordinul ministerului Educației și ministerului Fondurilor Europene cu regulile de distribuire a acestor carduri.

Întârzierea a fost cauzată de procedurile pe care Ministerul Fondurilor Europene a trebuit să le redacteze, care nu au fost finalizate la timp și, mai mult, deși tichetele educaţionale au fost trimise în teritoriu, nu au putut fi distribuite.

Peste 500 de mii de părinți așteaptă din octombrie să primească tichetele educaționale cu care să poată cumpăra rechizite și haine elevilor. Edupedu.ro a scris miercuri, 10 ianuarie, că, deși ajunseseră acum în posesia inspectoratelor școlare, tichetele de 500 de lei care se acordă din fonduri europene nu pot fi distribuite din două motive: nu toate școlile le-au ridicat de la inspectorate, iar cele care le-au ridicat nu au primit procedura prin care să le dea părinților.

Potrivit ordinului comun emis de Ministerul Educației (ME) și Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene (MIPE), care reglementează procedura de distribuire a tichetelor, nu există o dată limită până la care beneficiarii cu siguranță primesc cardurile de la școli, însă există menționat un termen de 5 zile lucrătoare de la primirea plicurilor de la Inspectoratul şcolar Județean/ Inspectoratul școlar al Municipiului Bucuresti în care unitățile de învățământ de stat să distribuie beneficiarilor finali eligibili suporturile electronice pentru tichete sociale pentru sprijin educațional.

Miercuri după-amiază, 10 ianuarie, reprezentanţii mai multor școli din județele Brașov, Constanța, Suceava, Ilfov și Giurgiu au spus că inspectoratele școlare județene nu le-au chemat pentru a ridica tichetele.

“Nu avem cardurile pentru că nu ne-a spus de la Inspectorat să venim să le luăm, așteptăm să ne zică”, spune o secretară a unei școli din Constanța, pentru sursa citată anterior.

Tot în 5 zile de la primirea cardurilor în școli de la inspectoratele școlare, școlile transmit inspectoratelor listele de distribuție a suporturilor electronice către destinatarii finali, conform ordinului comun MIPE – ME din 10 ianuarie 2024.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.