Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, va organiza, pe 14 ianuarie, o acțiune de depunere de flori, la bustul poetului nepereche, din centrul Timișoarei: „Eminescu ar trebui să fie inspirația fiecărei generații!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Mare iubitoare de românism și Eminescu, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, va organiza, pe 14 ianuarie, începând cu ora 11, o acțiune de depunere de flori, la bustul inegalabilului poet, Mihai Eminescu, din centrul Timișoarei.

Eurodeputatul Grapini va celebra, astfel, împreună cu umaniștii din Timiș, memoria celui care a fost, este și va fi geniul absolut al lirismului și spiritului românesc.

De asemenea, Maria Grapini va organiza și o cafenea literară în cadrul căreia scriitori timișoreni vor vorbi despre activitatea poetului nostru național, Mihai Eminescu.

Luni, 15 ianuarie, este ziua  marelui poet, Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. Anul acesta, se împlinesc 174 de ani de la nașterea poetului nepereche, ocazie cu care europarlamentarul Maria Grapini a transmis un emoționant mesaj:

Aduc un omagiu marelui poet, prozator, jurnalist, dar și unui mare iubitor de Patrie. Consider, de asemenea, că omagierea lui Mihai Eminescu ar trebui realizată, în primul rând, prin fapte! Să ne iubim țara, să luptăm pentru ea, să o apărăm, să o promovăm și să ne implicăm pentru a o face mai bună, mai frumoasă și mai respectată în toată lumea.

Eminescu ar trebui să fie inspirația fiecărei generații, în modul cum își reprezintă națiunea din care face parte și cum își iubește țara!

România merită să fie cunoscută prin ceea ce are mai de preț: tradiții, cultură, artă, inteligență, talent.

România fără Eminescu ar fi fost săracă, poezia națională fără opera Luceafărului ar fi fost incompletă! Am spus-o și o repet: ca țară, ne putem vindeca doar prin educație și cultură. Să ne iubim țara, cultura, poezia, poeții, semenii, precum ne iubim familia! E singura șansă de a ne salva, ca popor! Avem nevoie de unitate, repere solide și o Cultură autentică! La mulți ani, românilor, de Ziua Culturii Naționale!”, a precizat eurodeputatul Grapini, cea care, pe data de 15 ianuarie, va fi prezentă la plenara Parlamentului European de la Strasbourg.

Ziua Culturii Naţionale este marcată în fiecare an, începând din 2011, la 15 ianuarie, data aleasă fiind aceea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.