Elveția vrea să găzduiască un summit global de pace privind Ucraina!

Elveţia a acceptat, luni, să găzduiască un summit global de pace privind Ucraina, la cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

În timpul unei vizite de lucru în Elveţia, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat discuţii cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Viola Amherd. Ucraina are prieteni care o ajută, iar Elveţia se numără printre ei, a spus liderul ucrainean, potrivit Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev. În timpul discuţiilor de la Berna, s-a acordat o atenţie considerabilă chestiunii justiţiei şi, în special, implicării Elveţiei în crearea unui tribunal special pentru crima de agresiune rusă împotriva Ucrainei, care va asigura răspunderea deplină a criminalilor de război ruşi, precum şi a conducerii politice şi militare a Rusiei.

„Pentru dumneavoastră, a fi neutru nu înseamnă să ignori realitatea. Iar dumneavoastră sunteţi sincer din punct de vedere moral. Evaluaţi cu onestitate ceea ce se întâmplă în Europa şi ne ajutaţi să salvăm vieţi. Vă sunt recunoscător pentru sprijinul politic de principiu acordat Ucrainei din prima zi a invaziei la scară largă a Rusiei. Vă mulţumesc că v-aţi alăturat pachetelor de sancţiuni europene. Şi, bineînţeles, pentru activitatea noastră comună privind punerea în aplicare a formulei de pace”, a declarat Volodymyr Zelenski adresându-se lui Viola Amherd în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii mass-media după discuţiile de la Berna.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.