Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Din păcate, în politică, partidele relativ noi au dezamăgit profund!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că, din păcate, în politică partidele relativ noi au dezamăgit profund. În context, eurodeputatul Grapini a prezentat, ca exemplu, dezamăgirea uriașă creată românilor de către Uniunea Salvați România, partid care încearcă, din nou, și în anul 2024, să obțină voturile electoratului.

„La USR, lupta pentru putere a început din momentul în care fostul președinte al partidului, Dacian Cioloș, a părăsit partidul împreună cu susținătorii săi și au format REPER. Au plecat în REPER marea majoritate a europarlamentarilor aleși pe listele Uniunii, doar unul singur rămând în USR. Mai mult, alianța pe care USR a făcut-o cu PMP și cu Forța Dreptei, va genera noi tensiuni pentru ierarhia de pe listele pentru alegerile parlamentare și europarlamentare, în contextul în care este evident că și aceste partide vor dori niște locuri eligibile!”, a punctat Maria Grapini.

Ceea ce este grav, susține europarlamentarul umanist, este că USR a dezamăgit populația, inclusiv o parte din propriul electorat.

“Românii și-au pus speranța în partide noi, iar USR a dezamăgit profund prin faptul că avem, astăzi, cel mai mare proces de posibilă corupție sau de greșeli în administrarea voită sau nevoită a banului public și mă refer la acel dosar de un miliard de euro privind achiziția de vaccinuri anti-Covid. Lumea nu poate să mai aibă încrederea în oameni care au venit cu „luminițe” în Piața Victoriei, au făcut promisiuni peste promisiuni, dar, în realitate, nu au făcut nimic bun pentru români”, a adăugat eurodeputatul PUSL.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a reiterat necesitatea ca angajările în instituțiile statului și numirile în funcții publice să se facă pe criteriul competenței, conform principiului „omul potrivit, la locul potrivit”!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.