Alarmant: Războiul în Orientul Mijlociu se extinde!

SUA efectuează noi atacuri în Yemen vizând patru rachete balistice aparţinând houthi, o ”ameninţare iminentă” la adresa navelor comerciale şi militare.

Armata americană a efectuat marţi noi atacuri în Yemen – vizând patru rachete ale rebelilor houthi – care reprezentau o ”ameninţare iminentă” la adresa navelor comerciale şi militare, anunţă un oficial american, relatează AFP.

”Statele Unite au efectuat atacuri de autoapărare împotriva a patru rachete baliestice ale houthi, care constituie o ameninţare iminentă la adresa navelor comerciale şi bastimentelor Marinei americane (US Navy)”, declară sub protecţia  anonimatului acest oficial american.

Navă grecească lovită de o rachetă trasă de rebelii houthi în Marea Roşie / 24 de persoane erau la bord, nu există informaţii că ar exista victime.

O navă grecească de transport, care naviga din Vietnam spre Israel, în Marea Roşie, a fost lovită, marţi, de mişcarea houthi din Yemen. Primele informaţii arată că ar fi suferit doar avarii minore şi că nu există răniţi, transmite BBC.

Incidentul are loc în timp ce armata americană a anunţat că a confiscat arme furnizate de Iran şi destinate Houthis în timpul unei operaţiuni desfăşurate săptămâna trecută. Între timp, SUA au lovit mai multe ţinte în zonele controlate de Houthi în Yemen.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.