Concert Aniversar Mozart – Verdi, pe scena Filarmonicii Pitești sub bagheta dirijorală a lui Cătălin Toropoc

Joi, 25 ianuarie, ora 19:00, Filarmonica Pitești prezintă Gala de Operă/Concert Aniversar – Mozart-Verdi susținută de orchestra Filarmonicii Pitești, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Cătălin Toropoc, și de soliștii din țară și străinătate.  Soprana Alexandra Grigoraș (Italia), baritonul Adrian Marcan – Opera Națională București și tenorul Andrei Manea – Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Din Programul părții întâi, dedicată lui Mozart: Uverturi și Arii din operele Don Giovanni, Nunta lui Figaro, Răpirea din Serai. Partea a II-a: Verdi Arii, preludii și uverturi din operele: Nabucco, La Traviata, Don Carlo, Bal Mascat.

Evenimentul comemorează 268 de ani de la nașterea lui Wolfgang Amadeus Mozart și 123 de ani de la trecerea în eternitate a lui Giuseppe Verdi.

Bilete disponibile la https://filarmonica-pitesti.ro/bilete/.

Printre proiectele de viitor ale artistului Cătălin Toropoc alături de Filarmonica Pitești se numără International Conducting Masterclass & Competition, ediția a doua și Gala Aniversară Puccini.

Despre Cătălin Toropoc

Absolvent al Universității de Arte „Ovidius” din Constanța, secția Interpretare Muzicală, baritonul Cătălin Toropoc își desăvârșește și studiile dirijorale la Accademia Internazionale di Musica din Roma, la clasa prof. Claudio Maria Micheli, urmând și studiile masterale în dirijat orchestră la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, la clasa Maestrului Dumitru Goia. De asemenea, urmează cursuri Masterclass cu Maestrul Dumitru Goia și cu dirijorii de talie internațională Michalis Economou și Carlo Montanaro.

Este dirijor și fondator al Coralei Magna din Constanța, cu care participă la concerte și festivaluri, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Este dirijor principal al Orchestrei „Anima” a Catedralei Sf. Iosif din București, cu care are programate concerte atât în țară, cât și în străinătate.

Debutează în calitate de dirijor alături de Filarmonica Națională ” Serghei Lunchevici” din Chișinău, cu un program intergral W.A. Mozart, iar alături de Teatrul Național de Operă și Balet ” Oleg Danovski” din Constanța, marchează și debutul în operă cu „La Traviata” de G. Verdi.

În calitate de prim-solist al Operei Naționale din București colaborează cu cele mai importante teatre de Operă din țară: Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Iași, Opera Română Timișoara, Teatrul Național de Operă și Balet ” Oleg Danovski din Constanța, Opera Română din Craiova, dar și cu Filarmonicile importante din țară: Filarmonica George Enescu, Sala Radio, Filarmonica Botoșani, Filarmonica Brașov.

Pe plan internațional este invitat al Teatro San Carlo di Napoli, Dubai Opera, Teatro Giovane da Udine, precum și în turnee internaționale în: Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.