Maria Grapini, invitată de onoare a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Eurodeputatul PUSL le-a prezentat elevilor modul de funcționare al UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Invitată de onoare a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a prezentat elevilor, în cadrul proiectului “Școli-ambasador ale Parlamentului European”, modul de funcționare al Uniunii Europene.
“Sunt onorată să fiu astăzi la Târgu Jiu, la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, să întâlnesc elevi și profesori excepționali, implicați în proiect și, cu această ocazie, vă felicit! Mulțumesc pentru invitație și pentru placheta pe care mi-ați acordat-o, Placheta aniversară, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiintarea Colegiului! Două ore de interacțiune cu elevii mi-au dat speranța că România are viitor! De noi toți depinde să facem ca lucrurile să fie mai bune! Cred ca educația poate schimba în bine soarta României și cred că, prin implicare și asumare, fiecare poate contribui la schimbarea pe care o dorim cu toți!”, a precizat eurodeputatul Grapini.
Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) își propune să îi familiarizeze pe elevii de liceu și pe cei din școlile profesionale, provenind din medii educaționale, sociale și geografice diferite, cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.
Programul le oferă elevilor ocazia de a-și înțelege drepturile în calitate de cetățeni ai UE și de a învăța despre modul în care pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene.
Cuprinzând, la nivel european, în jur de 1 500 de școli certificate ca Școli-ambasador ale Parlamentului European, 3 700 de cadre didactice numite ambasadori seniori și aproape 23 000 de elevi numiți ambasadori juniori, rețeaua le oferă școlilor o bună ocazie de a face schimb de bune practici și de a coopera la punerea în practică a programului.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.