Maria Grapini a reprezentat, încă o dată, cu succes, PE în negocierile interinstituționale. Eurodeputatul PUSL a reușit să negocieze Regulamentul privind etichetarea fertilizanților!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reușit să negocieze, în calitate de raportor, în numele Parlamentului European, un Regulament extrem de important privind etichetarea fertilizanților.

„ Mândră că sunt român! M-am opus propunerii de a avea doar etichetă digitală! Fermierii noștri din România și consumatorii finali-persoane fizice nu au, toți, posibilitatea, abilitățile necesare și nici condițiile tehnice de a citi etichete digitale! Totdeauna am analizat fiecare amendament și propunere, în funcție de impactul pe care îl va avea în România! Consiliul și Comisia Europeana au acceptat propunerile! Sunt bucuroasă că am reușit să impun amendamente favorabile consumatorilor și siguranței în interesul fermierilor și consumatorilor finali!”, a precizat eurodeputatul Grapini, vicepreședinte al Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorului.

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii octombrie, Raportul eurodeputatului Grapini privind etichetarea fertilizanților a fost votat, în plenul Parlamentului European, cu un singur vot împotrivă.

Concret, Maria Grapini „a susținut și s-a luptat” cu toate grupurile politice din Parlamentul European pentru a se menține, în cazul fertizanților, pe lângă eticheta digitală, și eticheta fizică.

“Așadar, micii fermieri sau cetățenii care cumpără fertilizanți nu vor fi obligați să citească o etichetă digitală daca nu doresc sau nu pot acest lucru, ci vor putea citi o etichetă fizică pe ambalajul fertilizantilor! Mă bucur mult că am reușit să conving toate grupurile politice să voteze așa cum am argumentat și indicat eu! Sunt mândră că sunt român și că pot ajuta, prin deciziile și implicarea mea, românii!”, a punctat , după votul din PE, Maria Grapini.

Potrivit europarlamentarului PUSL, motivația acestui vot este clară în sensul în care, mai ales în mediul rural,  nu avem implementată digitalizarea aferentă. Maria Grapini a susținut că digitalizarea implică mai întâi costuri, dublate de abilități, pentru o operare doar la nivel digital!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.