Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, apel la responsabilitate: Nu poți să votezi oameni care nu au nicio experiență și nu au realizat nimic, pe plan profesional, în viața lor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, crede în inteligența românilor de a alege, la viitoarele confruntări electorale, doar după ce fac o analiză temeinică în privința a ceea ce au făcut cei care doresc să fie aleși.

Eurodeputatul Grapini nu crede în veridicitatea sondajelor care dau AUR cu un scor electoral de peste 20% în contextul în care acțiunile liderilor acestui partid ar trebui să transmită, o neîncredere, cetățenilor.

“George Simion a făcut prea multe greșeli în ultima perioadă. Totodată, eu cred în inteligența românilor. La aceste sondaje ar trebui, însă, să se includă și categoriile de vârstă, cele socio-profesionale sau cele pe regiuni ale României… Merg mult în țară și am identificat faptul că românii și-au schimbat, în ultima perioadă, atitudinea și analizează atent nu ce promit unii politicieni că vor face și ce au făcut aceștia înainte de a face aceste promisiuni!”, a precizat Maria Grapini.

Potrivit europarlamentarului PUSL, nu poți să alegi oameni care nu au nicio experiență și nu au realizat nimic, pe plan profesional, în viața lor. Pentru a da un vot în cunoștință de cauză, a mai spus Maria Grapini, cetățenii trebuie să știe ce a făcut, concret, în activitatea și profesia lui, fiecare candidat în parte.

„Așa trebuie să analizăm când dorim să alegem pe cineva. Nu contează că este nou sau vechi în politică, criteriul care trebuie să primeze este ce a făcut, concret, acesta în mandatele/funcțiile deținute! Eu, ca președinte de patronat, am negociat zece ani cu sindicatele la nivel de țară! Întotdeauna propuneam partenerului de discuție să vină el cu soluția. Acești oameni, care cer, astăzi, voturi, se “cațără” pe orice eveniment care le poate aduce, cred ei, notorietate, nu vin cu nimic în contrapondere și mă refer aici la soluțiile aferente rezolvării unei probleme!”, a completat eurodeputatul PUSL.

Reamintim faptul că eurodeputatul Grapini a tras, în multe rânduri, un semnal în alarmă în privința intrării în viitorul Parlament European a reprezentanților unor partide extremiste precum Alianța pentru Unirea Românilor și SOS România.

“Vă spun sincer că aceștia nu vor avea loc în grupurile politice, și doar în extrema dreaptă. Nu vor fi primiți nici de S&D, nici de PPE, nici de Renew Europe, nici măcar de ECR (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni), care este mai la dreapta de PPE, și se vor duce, probabil, către grupul extremist sau vor fi neafiliați. Vor fi, însă, extrem de gălăgioși și nu vor face o imagine bună României”, puncta eurodeputatul umanist.

În contextul creșterii electorale nesănătoase a partidelor extremiste, Maria Grapini a reiterat necesitatea ca Partidul Social Democrat, Partidul Umanist Social Liberal și Partidul Național Liberal să se axeze pe o politică extrem de aplicată, dublată de o comunicare eficientă către cetățean, pentru a putea ca aceste partide să obțină o majoritate în viitorul Parlament Europeană. Astfel, a mai adăugat eurodeputatul umanist, PSD și PUSL ar trebui să obțină un minimum de 12 europarlamentari, în timp ce PNL, opt.

“Se anunță, după alegerile din 2024, cinci ani foarte grei și ca atare este nevoie, repet, ca PSD, PUSL și PNL să obțină majoritatea în PE”, a avertizat, de mai multe ori, Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.