Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj tranșant: FMI nu ne poate impune legislația. România are nevoie de scăderea impozitării muncii și a IMM-urilor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL,  Maria Grapini, membru în grupul S&D, susține că este nevoie de o politică fiscală adecvată. Concret, a mai spus eurodeputatul Grapini, este nevoie de scăderea impozitării muncii și a IMM-urilor pentru a putea crește numărul de locuri de muncă și a surselor la buget!

“Trebuie să știm foarte clar că deficitul este un cumul, acesta nu a fost creat în ultimele șase luni de când domnul Ciolacu este premier. Banii în economie se produc de către cei care muncesc! De aceea, soluția cea mai bună este să existe un dialog și să se înțeleagă, așa cum am procedat și ca om de afaceri, că întâi trebuie să producem, abia apoi putem să împărțim, De asemenea, trebuie să găsim soluții să nu impozităm munca și IMM-urile!”, a punctat Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a precizat că este nevoie că politica fiscală trebuie să țină cont de impactul pe termen lung asupra bugetului, oamenilor și întreprinzătorilor. Mai mult, a adăugat europarlamentarul umanist, în criză, nu trebuie majorate taxele, ci redusă fiscalitatea!

În altă ordine de idei, Maria Grapini a avertizat și în privința unui eventual împrumut primit de la Fondul Monetar Internațional și implicit a condițiile puse de acesta în direcția modificării politicii fiscale și a creșterii taxelor.

„FMI nu ne poate impune legislația! Când FMI, ca orice bancă, vine să își plaseze un capital, sigur că are interes să știe că își poate lua banii înapoi și, ca atare, propune niște lucruri!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.