Donald Trump caută susținerea marilor sindicate din SUA!

Fostul preşedinte american Donald Trump, care caută să se întoarcă la Casa Albă şi curtează votul clasei muncitoare, s-a întâlnit miercuri la Washington cu liderii unuia dintre cele mai mari sindicate din Statele Unite, relatează AFP.

Discutând cu reprezentanţii Teamsters, republicanul intenţionează să concureze cu adversarul său democrat Joe Biden, care se prezintă drept „cel mai pro-sindicate” preşedinte din istoria ţării şi tocmai a primit sprijinul organizaţiei sindicale UAW.

Trump a apreciat întâlnirea cu Teamsters drept „foarte reuşită” în cursul unei conferinţe de presă.

Admiţând că sindicatul i-a susţinut anterior pe democraţi, el a afirmat că „unii oameni spun că peste 50% dintre Teamsters mă votează”.

În 2020, Teamsters l-au susţinut public pe Joe Biden.

Trump, ultra-favoritul dreptei, o devansează confortabil pe rivala sa Nikki Haley în lupta pentru nominalizarea republicană înaintea alegerilor din noiembrie.

Pentru a câştiga, el ar trebui să recâştige o mare parte din sprijinul pe care Joe Biden l-a obţinut în detrimentul lui în statele cheie din Midwest, centrul clasei muncitoare a industriei manufacturiere americane.

Preşedintele Teamsters, Sean O’Brien, a descris conversaţia ca fiind „plăcută” şi „deschisă”, afirmând că au fost abordate drepturile muncitorilor, reforma regulilor privind falimentul şi alte priorităţi sindicale.

O’Brien a precizat că şi Joe Biden a aranjat o întâlnire cu sindicatul.

El a mai spus că Teamsters îşi anunţă de obicei sprijinul pentru un candidat după convenţiile de vară ale partidelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.