Merită să investești într-un apartament în Pipera?

Pipera, un nume asociat din ce in ce mai des cu dezvoltarea imobiliara si stilul de viata modern in Bucuresti. Aceasta zona, situata in partea de nord a capitalei, a devenit un magnet pentru cei care doresc o locuinta care combina confortul, accesibilitatea si posibilitatile economice.

Din pacate, locuintele din aceasta zona sunt considerabil mai scumpe decat alte locuinte din Bucuresti. Un apartament cu 2 camere Pipera poate fi chiar si de 2 ori mai scump decat un apartament similar in zona, Berceni, spre exemplu.

Merită cu adevărat să investești într-un apartament în această zonă?

Daca ai buget, da. Pipera nu este doar un cartier, ci un fenomen imobiliar. In ultimii ani, aceasta zona a ajuns sa se transforme intr-un mod de-a dreptul spectaculos. De la un sat linistit la periferia Bucurestiului, a ajuns un centru vibrant al clasei de mijloc din Bucuresti. Aceasta dezvoltare este motivata de o serie de avantaje:

  • Proiectele imobiliare aici sunt nu doar numeroase, ci si variate, oferind o gama larga de optiuni pentru potentialii cumparatori sau investitori.
  • Zona este bine conectata cu restul orasului prin multiple mijloace de transport in comun: autobuze, tramvaie, metrou. De asemenea, cartierul este aproape de aeroportul international Henri Coanda, un aspect esential pentru cei care calatoresc frecvent.
  • Exista din ce in ce mai multe facilitati de care locuitorii sunt incantati. De la centre comerciale moderne la institutii de invatamant de top, spitale si parcuri urbane, Pipera ofera tot ceea ce ai nevoie pentru un trai confortabil si modern.
  • Zona se mandreste cu numeroase spatii verzi si cu liniste. Parcurile si zonele verzi sunt ideale pentru activitati in aer liber, fie ca este vorba de jogging, plimbari sau activitati de relaxare.
  • Multe companii internationale si-au stabilit sediile aici, oferind locuitorilor posibilitati variate de angajare si dezvoltare profesionala.
  • Desi preturile proprietatilor sunt mai ridicate comparativ cu alte zone ale Bucurestiului, acest lucru reflecta calitatea si standardul de viata al zonei. In general, locuitorii din Pipera sunt mai pretentiosi, ceea ce inseamna ca proiectele imobiliare sunt construite cu o atentie mai mare la detalii.

Pipera ofera, asadar, un mix unic de avantaje, foarte convingatoare pentru persoanele active care isi doresc atat confort si liniste, cat si proximitate fata de cele mai importante activitati din oras. Daca vrei un stil de viata modern si confortabil in Bucuresti si ai buget generos pentru o locuinta, acest cartier poate fi locul ideal pentru tine. De asemenea, este o optiune excelenta si daca vrei sa devii investitor imobiliar, din cateva motive cat se poate de evidente:

  • preturile in zona sunt in continua crestere;
  • exista o cerere constanta de chirii;
  • exista o multime de proiecte imobiliare noi, care se pot mula pe bugetul tau si pe cerintele pe care le ai de la o locuinta.

Există și dezavantaje ale cartierului Pipera?

Pentru multi, dezvoltarea zonei poate parea mult prea accelerata. Infrastructura rutiera nu reuseste sa tina pasul cu dezvoltarea imobiliara, ceea ce duce la ore cu aglomeratie pe strazi. Totusi, mobilitatea poate sa fie rezolvata cu usurinta prin folosirea metroului, a tramvaiului sau a autobuzelor, deci, daca treci peste orele de aglomeratie, poti vedea doar avantaje la o locuinta in aceasta zona.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.