Totul despre lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare a biletelor!

Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că plafonul alocat pentru biletele de tratament a crescut și că în 2024 vor fi puse la dispoziţie mai multe bilete. Casa Națională de Pensii a dat publicității și lista stațiunilor în care pensionarii pot primi anul acesta bilete de tratament.

Guvernul a aprobat la final de ianuarie majorarea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari şi suma alocată acestora. Vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Naţională de Pensii, faţă de 120.000 în 2023. Plafonul alocat acestor tipuri de facilităţi a crescut de la 300.000 la 400.000 lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Casa Națională de Pensii a dat publicității lista stațiunilor în care pensionarii pot primi anul acesta bilete de tratament.

Beneficiarii sunt aceiaşi ca şi în anii trecuţi. Vorbim despre pensionarii de invaliditate, persoanele care au fost persecutate pe motive poltice în perioae de dictatură, veteranii de război sau văduvele acestora, persoanele cu handicap.

Nu se schimbă nici documentaţia care trebuie depusă la Casa de Pensii. Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună o cerere tip, cuponul de pensii, o declaraţie pe proprie răspundere că nu au alte venituri în afară de pensia respectivă şi un bilet de trimitere de la medicul specialist sau de la medicul de familie.

Conform unui comunicat al Casei Naţionale de Pensii Public (CNPP), prima serie de bilete, asigurate în unitățile de tratament în contract cu CNPP, începe în data de 19 februarie 2024.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.