Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă: Comisia Europeană și Consiliul trebuie să înceteze să mai decimeze agricultura tradițională!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a spus ferm, în plenul PE de la Strasbourg, că decimarea agriculturii tradiționale de către Comisia Europeană și Consiliu trebuie să înceteze, acestea trebuind să aducă echitate în UE, prin modificarea Politicii agricole comune și acordarea de subvenții egale fermierilor!

„Avem o dezbatere prioritară pentru agricultură, cu fermierii în stradă, și comisarul pe agricultură, Janusz Wojciechowski, nu este prezent! Cum să dezbatem probleme importante pentru agricultură, fără prezența comisarului care are în fișa postului chiar rezolvarea probemelor acestui domeniu? Aici trebuie identificate soluții. Noi spunem că suntem mândri de sectorul agricol dar, oare, fermierii sunt mulțumiți de ce facem pentru ei?”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.

Potrivit eurodeputatului Grapini, trebuie găsite urgent soluții. În criză, a mai spus europarlamentarul PUSL, trebuie să mărim bugetul pentru criză și să modificăm Politica Agricolă Comună.

“Despre ce echitate vorbim când vedem că nu sunt pentru fermieri subvenții egale în toate statele membre? Despre ce echitate vorbim când, în Olanda, se permit 8000 de grame de pesticide la hectar și, la noi, în România, 600 de grame? Despre ce echitate vorbim când le luăm terenurile fermierilor și le lăsăm pârloagă și facem, în același timp, unt din muscă și mâncăm lăcuste sau făină de greieri? Fermierii vor agricultură naturală, consumatorii vor agricultură naturală! Haideți să le oferim măsuri concrete, nu povești!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.