Eurodeputatul Maria Grapini nu mai acceptă jumătăți de măsură: Este nevoie de dezvoltare economică pentru a aduce banii necesari la buget și de investiții consistente pentru a crea locuri de muncă!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat faptul că pentru a avea un mediu economic sănătos este importantă politica fiscală.

Potrivit eurodeputatului Grapini, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în privința impozitării muncii și, aici, oficialii români trebuie să intervină pentru a reduce această impozitare excesivă.

Nu poți, ca și angajator, susține Maria Grapini, să plătești, în cazul unui salariu, dublu la stat. Spre exemplu, un salariat care are 3000 de lei net va face angajatorul să plătească încă 3.000 de lei taxe, impozite și asigurări, a completat europarlamentarul PUSL.

„Acest dezechilibru între impozitarea capitalului și impozitarea muncii a fost taxat de mine, încă de când eram președinte de patronat și femeie de afaceri, și susțin și acum că este o greșeală. Din nefericire, acest dezechilibru a dus la această situație. Astfel, angajatorul preferă să ia dividende pentru că impozitarea acestora este mai mică decât impozitarea muncii. Din nefericire, angajaților de la mine din firmă care plecau în altă parte le spuneam să nu accepte munca la negru dar, câteodată, nevoia îi determină pe oameni să facă acest lucru. Nu este bine pentru că la pensie nu vor avea vechimea necesară!”, a mai spus eurodeputatul umanist.

Totodată, a mai spus că autoritățile trebuie să intervină ferm și în ceea ce privește indisciplina muncii.

„Este trist, însă, faptul că sunt foarte multe persoane care nu se pot descurca și au nevoie de vouchere sociale! Cred că trebuie să ajungem la o situație decentă în care omul nu trebuie să mai apeleze, să aștepte o dată pe semestru, un bonuleț sau un voucher prin care să își cumpere ceva și să poată, astfel, supraviețui! Concluzia este clară: trebuie să avem dezvoltare economică pentru a putea aduce banii necesari la buget și, bineînțeles, investiții consistente pentru a crea locuri de muncă! Nu trebuie să mai avem atâția oameni neangajați și atâtea ajutoare sociale!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.