Totul despre Programul Rabla Plus 2024

Rabla Plus vine cu mari schimbări: Tichetul cade ca valoare la jumătate pentru mașinile electrice, urmând un trend european.

Persoanele care vor să-și cumpere o mașină electrică prin programul Rabla Plus 2024 vor beneficia de un voucher redus la jumătate, indiferent de numărul de vehicule uzate predate spre casare, prevede un proiect pus în consultare de Ministerul Mediului.

Cuantumul ecotichetului pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus. În prezent ,cuantumul acestui ecotichet este de 51.000 de lei pentru casarea unui singur autovehicul uzat și 54.000 de lei pentru casarea a două autovehicule uzate.

Proiectul de modificare la Rabla Plus a fost pus vineri în consultare publică de Ministerul Mediului și prevede reducerea la jumătate a ecotichetului acordat în acest program, scrie Hotnews.ro.

Astfel, cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, va fi de:

  • a) 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;
  • b) 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP;
  • c) 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

De notat că valoarea acestui ecotichet nu va fi mai mare în funcție de câte mașini uzate dai spre casare, așa cum este în prezent.

Ecotichetul se scade de către producătorul validat din prețul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului nou, diferența fiind asigurată de către beneficiar din surse financiare proprii și/sau surse financiare complementare: credite bancare ori finanțare în baza unui contract de leasing financiar.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.