Autoritatea Naţională Palestiniană nu va accepta o Fâşie Gaza care să nu facă parte dintr-un stat palestinian „cu Ierusalimul drept capitală”!

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP), condusă de Mahmoud Abbas, a declarat vineri că nu va accepta o Fâşie Gaza care să nu facă parte dintr-un stat palestinian „cu Ierusalimul drept capitală”, ca răspuns la planul post-război prezentat joi seara de premierul israelian Benjamin Netanyahu care prevede o enclavă demilitarizată cu securitate israeliană şi o administraţie civilă palestiniană, relatează EFE.

„Fâşia Gaza va face parte doar din statul palestinian independent cu Ierusalimul drept capitală”, a declarat Nabil Abu Rudeineh, purtătorul de cuvânt al preşedintelui palestinian Abbas, într-un comunicat.

„Orice plan contrar este condamnat la eşec”, avertizează responsabilul palestinian, denunţând faptul că planul lui Netanyahu are ca scop „perpetuarea ocupaţiei israeliene” în teritoriile palestiniene şi „împiedicarea înfiinţării unui stat palestinian”, ceea ce, potrivit acestuia, nu va aduce decât noi violenţe şi instabilitate în regiune.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor palestinian a criticat planul lui Netanyahu, pe care l-a calificat drept o stratagemă pentru a prelungi războiul „genocidar” şi a se menţine la putere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.