Maria Grapini, invitată de onoare a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin. Eurodeputatul PUSL le-a prezentat elevilor modul de funcționare al UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Invitată de onoare a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a prezentat elevilor, în cadrul proiectului “Școli-ambasador ale Parlamentului European”, modul de funcționare al Uniunii Europene.
“Am participat cu multă plăcere la întâlnirea cu elevii și voluntarii care sunt implicați în proiectul „Școli-ambasador ale PE”, în cadrul liceului “Lucian Blaga” din Reghin.
Copiii extraordinari, felicitări pentru implicare! Felicitări și conducerii liceului, dar și cadrelor didactice! Interacțiunea cu elevii mi-a dat speranța că România are viitor! De noi toți depinde să facem ca lucrurile să fie mai bune! Cred că educația poate schimba în bine soarta României și cred că, prin implicare și asumare, fiecare poate contribui la schimbarea pe care o dorim cu toții! Avem tineri care pot duce Romania înainte, spre mai bine!”, a precizat eurodeputatul Grapini.
Evenimentul a avut ca scop facilitarea dialogului cu tinerii și promovarea înțelegerii drepturilor lor, în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene, precum și creșterea conștientizării despre Uniunea Europeană și democrația parlamentară europeană.
Participarea eurodeputatului umanist la acest workshop educațional, ca speaker, a oferit elevilor oportunitatea de a afla mai multe despre modul în care pot contribui la dezvoltarea comunității lor, astfel devenind liderii de mâine ai Uniunii Europene.
Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) își propune să îi familiarizeze pe elevii de liceu și pe cei din școlile profesionale, provenind din medii educaționale, sociale și geografice diferite, cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.
Cuprinzând la nivel european în jur de 1.500 de școli certificate ca Școli-ambasador ale Parlamentului European, 3 700 de cadre didactice numite ambasadori seniori și aproape 23.000 de elevi numiți ambasadori juniori, rețeaua le oferă școlilor o bună ocazie de a face schimb de bune practici și de a coopera la punerea în practică a programului.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.