Eurodeputatul Maria Grapini susține drepturile consumatorilor: Există reglementări europene stricte și, ca atare, se pot sancționa dur companiile care nu respectă etichetarea corectă!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a atenționat că există reglementări europene stricte privind etichetarea și, ca atare, se pot sancționa dur companiile care nu respectă etichetarea corectă privind conținutul, inclusiv gramajul.

“Eu sunt vicepreședintele comisiei pentru piață internă și protecția consumatorului din PE și vreau să avertizez statul român că există reglementări europene extrem de dure pe care trebuie să le aplicăm și noi. Trebuie, de asemenea, să facem o educație temeinică cetățeanului care, la rândul său, trebuie să știe să se apere, să se protejeze și să facă reclamații, când situația o impune. Vă spun că statul român poate să îi sancționeze atât de dur pe cei care încalcă legislația încât aceștia să nu-și mai permită să încalce, din nou, legea. Se pot da, de altfel, amenzi care pot ajunge până la 4% din cifra de afaceri a lanțurilor de magazine, pe total cifră de afaceri, nu doar cât este aceasta în România!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, etichetarea este, foarte exigent reglementată, în UE, modificându-se câteva directive în acest sens.

Există numeroase exemple, a adăugat eurodeputatul PUSL, în care consumatorul a fost păcălit în privința conținutului produsului (una scria pe etichetă și alta cumpăra în realitate). Mai mult, susține europarlamentarul umanist, etichetarea nu este completă, iar la casa de marcat, de multe ori cetățenii după ce ajung acasă observă că au fost furați la gramaj sau au plătit produse pe care nu le-au cumpărat!

„Cetățeanul trebuie să știe că se poate apăra, sesizând  instituția responsabilă cu protejarea drepturilor consumatorului, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului trebuie să aibă, pentru un control eficient, pârghiile necesare și legislația aferentă. De altfel, parlamentarii pot iniția aceste legi care să protejeze mai mult consumatorul!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.