China caută pacea în războiul din Ucraina. Emisarul Li Hui va efectua un turneu diplomatic în Europa!

Emisarul Chinei pentru Ucraina, Li Hui, va efectua începând de sâmbătă un turneu diplomatic în Europa, care îl va duce inclusiv în Rusia, la sediul Uniunii Europene de la Bruxelles şi în Ucraina, a anunţat miercuri diplomaţia chineză, informează AFP.

Li Hui, care s-a deplasat în luna mai a anului trecut în Europa, pentru discuţii, este aşteptat de asemenea în Polonia, Franţa şi în Germania, pentru a discuta despre actualul conflict din Ucraina, a precizat Mao Ning, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe chinez.

Diplomaţia chineză a fost criticată de Occident cu privire la dosarul ucrainean. Pentru că, în pofida faptului că ea îndeamnă la respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor – subînţelegându-se inclusiv Ucraina -, ea nu a condamnat niciodată în mod public ofensiva rusă şi nici nu a îndemnat Moscova să îşi retragă trupele.

De la începutul intervenţiei ruse în Ucraina, „nu am renunţat niciodată la eforturile noastre pentru promovarea păcii şi pentru încurajarea negocierilor”, a subliniat Mao Ning, amintind de poziţia Chinei în timpul unei conferinţe de presă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.