Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, cere Comisiei Europene să sprijine IMM-urile, în obținerea brevetelor esențiale: Regulamentul aduce birocrație și costuri suplimentare pentru companiile mici!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a cerut Comisiei Europene, în plenul PE de la Strasbourg, să sprijine IMM-urile, în obținerea brevetelor esențiale. Din păcate, susține eurodeputatul Grapini, Regulamentul prezentat aduce birocrație și costuri suplimentare pentru companiile mici.

“Regulamentul poate fi util dar, din punctul de vedere al IMM-urilor și al pieței interne, trebuie să vedem mai întâi cum putem să protejăm proprietatea intelectuală. Cred că Regulamentul va avea efecte nefaste asupra companiilor mici, a IMM-urilor, și vor fi introduse costuri administrative suplimentare. De asemenea, nu există suficientă transparență și cred că punctul de vedere pe care îl spun acum a fost transmis și prin cele peste 200 de întrebări adresate Comisiei Europene de către statele membre!”, a punctat Maria Grapini, care deține și funcția de vicepreședintă a comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor.

În contextul în care, a adăugat eurodeputatul umanist, aceste lucruri au fost confirmate și de experți neutri, trebuie să ne gândim, când facem acest Regulament, și la impactul negativ asupra utilizatorului final, dar și la cel asupra cercetării și inovării.

„Dacă vrem ca Uniunea Europeană să fie lider în inovare, cercetare și tehnologie, în piața globală, cred că lucrul cel ma înțelept ar fi să retrageți această propunere pentru că, dacă Regulamentul va fi votat în forma actuală, efectele viitoare vor fi greu de contracarat!”, a conchis europarlamentarul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.