Ludovic Orban acuză: PSD și PNL au decis, în spatele ușilor închise, să dea liber traseismului politic al aleșilor locali!

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a precizat că, din surse demne de încredere, a aflat că PSD și PNL au decis, în spatele ușilor închise, să dea liber traseismului politic al aleșilor locali. Potrivit lui Orban, acest lucru va permite aleșilor locali care au fost aleși pe listele unui partid în mandatul 2020-2024 să nu își piardă mandatul dacă vor candida la alegerile locale din 2024 pe listele altui partid.
Tot ce face această coaliție antidemocratică în materie de organizare a alegerilor este scandalos și ar trebui să provoace o revoltă în întreaga societate, susține liderul Forța Dreptei. În opinia lui Orban,  comasarea localelor cu europarlamentarele, devansarea alegerilor prezidențiale și fixarea unei date scoase din burtă care obligă la o campanie electorală exact în perioada în care cei mai mulți români sunt plecați în concedii, legalizarea traseismului politic etc. reprezintă adevărate atentate la democrație.
Mai mult, Orban reamintește rău famata OUG 55, adoptată de guvernul Ponta în 2014, care a determinat migrația către PSD a aproape 500 de primari ai altor partide politice în pragul alegerilor prezidențiale, primari momiți cu proiecte finanțate din bani publici prin PNDL1. Această ordonanță a provocat o fraudă electorală de proporții la prezidențiale. Cei 500 de primari traseiști au transferat către candidatul prezidențial Victor Ponta, premier în exercițiu, sute de mii de voturi, a mai spus liderul Forța Dreptei.
„La vremea respectivă, după trecerea prin parlament a OUG 55, parlamentarii PNL au atacat la CCR legea de adoptare a ordonanței, care a fost declarată neconstituțională.
Îi anunț pe membrii cabinetului Ciolacu că, dacă vor adopta o astfel de ordonanță neconstituțională, voi formula plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva tuturor membrilor guvernului care semnează această ordonanță și, evident, în primul rând împotriva premierului Ciolacu”, a conchis Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.