Ursula von der Leyen cere ca profiturile activelor rusești înghețate să fie utilizate pentru a susține armata ucraineană!

Ursula von der Leyen a susținut un discurs care susține ideea ca profiturile activelor rusești înghețate să fie utilizate pentru a susține armata ucraineană. Președinta Comisiei Europene a mai subliniat că atât Ucraina, cât și întreaga Europă trebuie să fie un loc sigur pentru a trăi.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat faptul că Uniunea ar trebui să ia în calcul varianta în care profiturile obținute din activele rusești înghețate să fie folosite pentru achiziționarea proviziilor militare pentru Ucraina, arată Reuters.

„Este timpul să începem o discuţie despre utilizarea profiturilor excepţionale din activele ruseşti îngheţate pentru a achiziţiona în comun echipamente militare pentru Ucraina”, a declarat ea în Parlamentul European, folosindu-se de un discurs puternic pentru a îndemna statele UE și întreaga comunitate să facă demersuri susținute în ceea ce privește politica de apărare.

„Nu ar putea exista un simbol mai puternic şi o utilizare mai bună pentru aceşti bani decât să facă din Ucraina şi din întreaga Europă un loc mai sigur pentru a trăi”, a spus von der Leyen.

Ameninţarea unui război pentru UE „poate că nu este iminentă, dar nu este imposibilă”, a declarat preşedinta Comisiei Europene.

„Riscurile de război nu trebuie exagerate, dar trebuie să fie contracarate, iar acest lucru începe cu nevoia urgentă de a reconstrui, a reface, a moderniza forţele armate ale statelor membre”, a subliniat ea.

În discursul său, von der Leyen a anunţat o nouă Strategie industrială europeană de apărare pe care Comisia o va prezenta în următoarele săptămâni, afirmând că unul dintre principalele sale obiective va fi acela de a acorda prioritate achiziţiilor comune.

„Europa ar trebui să se străduiască să dezvolte şi să fabrice următoarea generaţie de capacităţi operaţionale ce pot să câştige o luptă”, a spus ea. „Acest lucru înseamnă că trebuie să amplificăm rapid capacitatea noastră industrială de apărare în următorii cinci ani”, a punctat ea.

Von der Leyen a punctat că eforturile europene mai mari în domeniul apărării nu înseamnă că se diminuează necesitatea NATO. „De fapt, o Europă mai suverană, în special în ceea ce priveşte apărarea, este vitală pentru consolidarea NATO”, a menţionat ea în discursul rostit în Parlamentul European la o dezbatere pe teme de securitate şi apărare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.