COTAR avertizează: Polițele RCA se vor scumpi cu 40%!

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România a anunțat că polițele RCA se vor scumpi cu 40 de procente. Alerta a fost emisă de COTAR în contextul propunerilor Autorității de Supraveghere Financiară de modificare a legii în baza cărora se emit polițele RCA.

Polițele RCA se vor scumpi cu 40%, avertizează COTAR, după ce ASF a emis mai multe propuneri de modificare a legii în baza cărora se emit polițele RCA.

„ASF pregăteşte acum modificări legislative pentru a elimina până şi posibilitatea de a avea reduceri de preţ pentru poliţele RCA. (…) Autoritatea trebuie să fie trasă la răspundere, pentru modul evident în care favorizează asigurătorii, prin modificarea legislativă. Putem spune că 80% din propunerile actuale de modificare a legii 132/2017 vor duce la creşterea preţurilor pentru poliţele RCA cu 30-40%! Care va fi beneficiul asiguraţilor – aproape 9 milioane de plătitori captivi în legea 132/2017? Toate aceste propuneri vin de la asigurători şi aceştia s-au străduit permanent, în ultimii ani, să le transforme în lege, cu ajutorul conducerii ASF. Le recunoaştem, pentru că le-am mai văzut. Scăderea claselor de bonus este visul lor de a ne arunca direct în malus, astfel încât să nu mai putem cere vreun bonus care oricum nu ni s-a dat absolut deloc în ultimii 7 ani”, afirmă reprezentanţii COTAR.

Potrivit organizaţiei, Autoritatea de Supraveghere Financiară a transmis un set de propuneri de modificare a stabilirii preţului poliţelor RCA.

O altă propunere privind polițele RCA vine, de această dată, din partea lui Titi Aur, care cere acordarea de asigurări pe bază de CNP, și nu pe numărul mașinii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.