Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i”: Eliminarea corupției se poate face prin funcționarea justiției și numirea oamenilor în instituțiile publice pe principiul „omul potrivit la locul potrivit”!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că eliminarea corupției se poate face (doar) prin funcționarea justiției și numirea oamenilor în instituțiile publice pe principiul omul potrivit la locul potrivit”!

„Din punctul meu de vedere faptul că se repetă aceste cazuri de luare de mită arată foarte clar că nu mai există teamă de instituțiile statului și asta reprezintă un semnal de alarmă în privința funcționării eficiente a acestor instituții importante. Pe de altă parte, există, din păcate, anumiți oameni de afaceri – eu, personal, nu i-aș numi oameni de afaceri- care nu pot lucra decât dacă dau mită sau au niște aranjamente ascunse cu politicienii!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit eurodeputatului PUSL, acest lucru nu poate fi curmat decât printr-o exigență sporită a instituțiilor de control ale statului român și implicit a justiției.

Maria Grapini consideră „foarte grav” că se numesc în funcții importante, inclusiv politice, persoane incompetente și care se ocupă cu asemenea manevre de eludare a legii.

“Principiul omul potrivit la locul potrivit ar rezolva acest lucru, dacă ar funcționa, la pachet, cu funcționarea instituțiilor statului român și a sistemului judiciar”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a avertizat în privința riscului generat de imixtiuni în alegeri din partea serviciilor. “Nu trebuie, în niciun caz, să se scoată dosare la comandă!”, a conchis Maria Grapini

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.