Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, îi susține pe pensionari: Noua lege a pensiilor trebuie să elimine inechitățile create în sistem!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  cere ca noua lege a pensiilor să elimine inechitățile create de modificarea de mai multe ori a acestei legi în ultimii 35 de ani. Potrivit eurodeputatului Grapini, această situație a dus ca oameni care au lucrat același număr de ani și în aceeași activitate/profesie, să aibă pensii diferite.

“Din punctul meu de vedere, cel mai grav este faptul că pensionarii sunt traumatizați, avansându-se, în media și nu numai, tot felul de variante de majorări și recalculări de pensii. Haideți să ne amintim de cât timp discutăm pe marginea acestei legi care are, până la urmă, o intenție bună!”, a precizat Maria Grapini.

În opinia eurodeputatului umanist, legea pensiilor trebuie să corecteze inechitățile, spre exemplu, în care doi oameni care au lucrat același număr de ani pe profesii și responsabilități similare și care, astăzi, au pensii diferite, trebuie să aibă, după recalculare, aceleași pensii.

“Problema este că legea pensiilor trebuie să fie finalizată împreună cu normele de aplicare. Am participat la o discuție cu pensionarii din Timișoara și în urma discuției mi-au spus că nici acum nu știu cine, cât și ce primește!”, a mai spus europarlamentarul PUSL.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a punctat faptul că ideea eliminării acestor inechități din sistemul de pensii trebuie explicată foarte bine milioanelor de pensionari.

Mai mult, Maria Grapini cere o responsabilitate mai mare din partea decidenților pe marginea acestui subiect pentru a nu crea așteptări false seniorilor României.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.