Europarlamentarul Maria Grapini avertizează: Este nevoie de politici fiscale care să permită dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, pentru a crește veniturile populației!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D,  atrage atenția asupra faptului că este nevoie de politici fiscale care să permită dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, pentru a crește veniturile populației. Potrivit eurodeputatului Grapini, deși avem prețuri comparabile cu cele din UE, veniturile sunt departe de media europeană.

„N-aș vrea să înțeleagă străinii că luxemburghezul mănâncă mai puțin decât românul și că 8% din salariul mediu din Luxemburg (pe care îi cheltuie pe mâncare!) înseamnă, de fapt, de patru ori mai mult, decât 23% din salariul românului, bani care sunt cheltuiți pe mâncare! În al doilea rând, în piața liberă, prețul este făcut, se știe, de legea cererii și a ofertei. Din păcate, prețurile din România sunt comparabile cu cele din celelalte state – și vă spun asta pentru că mănânc la Bruxelles – dar nu și veniturile. Și aici trebuie să intervenim!”, a punctat Maria Grapini.

Potrivit europarlamentarului, în ciuda faptului că nu putem să intervenim în privința prețurilor în piață, se poate interveni în sensul identificării unor soluții care să conducă la creșterea veniturilor cetățenilor.

Nu există, din păcate, o soluție magică în acest sens și nu putem să ne bazăm, în continuare, doar pe câteva investiții străine, a mai spus eurodeputatul Grapini, ci avem nevoie de implementarea unei politici fiscale înțelepte, care să permită dezvoltarea IMM-urilor.

“Dacă nu este implementată o strategie clară, pe termen mediu și lung, nu doar una ineficientă, de la an la an, și se continuă cu creșterea taxelor, viitorul economiei nu va arăta așa cum ne dorim cu toții!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.