Eurodeputatul Maria Grapini, intervenție fermă în plenul PE: Bugetul Uniunii Europene trebuie să țină cont de nevoile IMM-urilor, dar și de nevoia de coeziune socială!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut, în plenul PE de la Strasbourg, ca bugetul Uniunii Europene să țină cont de nevoile IMM-urilor, dar și de nevoia de coeziune socială.

Potrivit eurodeputatului Grapini, banii din bugetul UE sunt banii cetățenilor!

“Noi discutăm liniile generale ale bugetului UE pe anul 2025, însă cei care vor definitiva acest buget vor fi viitoarea Comisie Europeană și viitorul Parlament European. Nedumerirea mea este generată de faptul că deși tot timpul spunem că trebuie să avem coeziune socială în piața internă, că trebuie să sprijinim IMM-urile, dar și cercetarea și inovarea, rezultatele lipsesc cu desăvârșire. Să nu uităm că IMM-urile sunt cele mai solicitate, costurile de operare ale acestora sunt cele mai mari. Mai mult, IMM-urile nu pot beneficia de inovare și cercetare, ci doar companiile mari!”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.

Totodată, eurodeputatul român a avertizat că, în tot acest timp, bancherii se îmbogățesc, iar polarizarea în societate este mare.

Cerința sa, susține Maria Grapini, este ca, în viitor, bugetul UE să fie gestionat pe principiile care duc la coeziune socială, la solidaritate, la creșterea numărului de IMM-uri, IMM-uri care reprezintă coloana vetebrală în UE.

“Să fie clar: banii din bugetul european sunt banii cetățenilor și așa trebuie să gândim dacă vrem să avem liniște și coeziune în Uniunea Europeană!”, a conchis europarlamentarul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.