Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i”: Rețelele de socializare, în special Tik Tok, nu prezintă siguranță, mai ales în rândul copiilor!

 

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că rețelele de socializare, în mod special Tik Tok, nu prezintă siguranță, mai ales în rândul copiilor!

“Noi discutăm de foarte mult timp acest lucru, și în Comisia libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), și în Comisia pentru Piață internă și protecția consumatorilor (IMCO), cum să facem ca să protejăm mai ales copiii. Zilele trecute, la Strasboug, am dezbătut cum să facem să nu existe imixtiuni externe în alegerile statelor membre și, din nou, s-a ajuns la această situație, mai ales că acum se pot controla greu mesajele. Categoric, votul dat în SUA pe marginea acestui subiect (n.r.- interzicerea Tik Tok) va fi un semnal și pentru Europa!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a atras atenția și în privința unor măsuri ferme, pe tema Inteligenției Artificiale, reamintind că a fost într-o delegație a PE la Departamentul de Stat al SUA, pentru că, spune eurodeputatul, vrem să colaborăm și să nu fim prinși pe picior greșit.

De reamintit faptul că europarlamentarul Grapini a întrebat-o, în această săptămână, în plenul PE, pe comisarul responsabil pentru valori și transparență, Vera Jourova, dacă guvernele și UE sunt pregătite să combată ingerințele străine, dezinformarea, inclusiv folosirea inteligenței artificiale în dezinformare, în cadrul alegerilor locale, naționale și europene!

În opinia Mariei Grapini, trebuie să existe la nivelul UE reglementări clare care să restricționeze, fără a îngrădi libertatea de exprimare, și să sancționeze toate aceste informații false și manipulări!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.