Maria Grapini susține că este nevoie de o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere. Eurodeputatul cere decăderea din dreptul de a conduce al celor care produc accidente grave!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a avut, în acest an, mai multe intervenții, în plenul PE, pe tema decăderii din dreptul de a conduce al celor care produc accidente grave. Potrivit eurodeputatului Grapini, este nevoie, totodată, de o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere, pentru creșterea siguranței în trafic.

“ Avem accidente rutiere grave, nu numai din cauza șoferilor care sunt băuți, consumă droguri sau conduc cu viteză excesivă, dar și din cauza infrastructurii rutiere. Acesta este un alt subiect și ne dorim ca, în toate statele membre, să reușim să avem o infrastructură rutieră corespunzătoare!”, a punctat, luna trecută, în plenul PE de la Strasbourg, Maria Grapini.

Concret, eurodeputatul român susține că este foarte important ca toți cei care încalcă, grav, regulile de circulație să fie tratați la fel pentru că viața are aceeași valoare indiferent în ce țară din UE se întâmplă accidentul. De asemenea, a mai spus eurodeputatul umanist, prevenția și rigorile legii sunt foarte importante pentru ca toți trebuie să înțeleagă că avem nu numai dreptul fundamental de a conduce, dar și o uriașă responsabilitate.

“Sunt de acord și susțin ca această directivă să se aplice în tot spațiul european și să avem, astfel, o siguranță în toate statele membre. Punerea în pericol a vieții copiilor, a persoanelor în vârstă, în contextul unor accidente grave, tot mai dese, în special în orașe și pe autostrăzi, este de neconceput!”, a menționat Maria Grapini.

Într-o altă intervenție, europarlamentarul Grapini a militat, tot în plenul PE,  pentru o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere, pentru creșterea siguranței în trafic. “Viața oamenilor trebuie să fie prioritatea!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

„Discutăm un lucru extrem de important dacă plecăm de la statistici. Știm bine că avem foarte multe accidente rutiere, multe dintre ele grave. Era normal să venim cu o propunere și să îmbunătățim condițiile de trafic. Este straniu să aud colegi, în plenul PE, care spun că ar costa prea mult să facem, la 15 ani, o vizită medicală. Eu susțin cu toată tăria acest lucru pentru că nu putem expune cetățenii la accidente doar pentru că nu vrem, din rațiuni financiare, să facem acest lucru la 15 ani. Să nu uităm că, în schimb, facem revizia la mașină anual sau la doi ani!”, a precizat, la Strasbourg, Maria Grapini.

În condițiile în care ne confruntăm, la nivelul Uniunii Europene, cu o criză a șoferilor, eurodeputatul PUSL susține scăderea la 17 ani a vârstei pentru conducerea camioanelor, cu condiția unui însoțitor.

Potrivit europarlamentarului umanist, cât timp la nivelul UE avem o piață internă , nu se poate ca, în unele state membre, să existe obligativitatea unei vizite medicale la 15 ani, iar în altele, nu.

“Să spui că discriminezi pe cineva când știm bine că, fiziologic, la 70 de ani, un șofer nu mai are aceleași aptitudini, este cel puțin straniu. Eu susțin protecția cetățenilor și securitatea în piața internă!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.