Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj tranșant: Asumarea deciziei de a ieși la vot este și o responsabilitate, nu numai un drept!  

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D,  consideră că rolul cetățenilor este important, soluția pentru a obține un rezultat bun, pentru milioanele de români, la alegerile din acest an, fiind  ieșirea masivă la vot. Potrivit eurodeputatului Grapini,  asumarea deciziei de a ieși la vot este și o responsabilitate, nu numai un drept.  

“Privind în urmă, la ce s-a întâmplat în ultimii 35 de ani, observăm că pentru a respecta Constituția și legea electorală și pentru a strânge semnături trebuie să ai structuri în toate județele, în toate localitățile, în toate structurile din teritoriu. În cazul unui candidat independent, apare acea neîncredere față de acesta, în sensul în care alegătorii nu știu dacă acesta se va descurca și va reuși să creeze politici majoritare, care să fie susținute și de reprezentanții partidelor!”, a precizat Maria Grapini.

În opinia europarlamentarului, cu unele excepții, modelul candidatului independent nu funcționează nici în alte state.

Reiterând necesitatea prezenței la vot a cât mai multor cetățeni, Maria Grapini a menționat că, în Timișoara, au ieșit la vot, la alegerile locale din anul 2020, doar 37% dintre cetățeni și, în consecință, a ieșit primar o persoană care nici măcar nu avea domiciliu în Timișoara.

Mai mult, potrivit eurodeputatul Grapini, atenția cetățenilor, atunci cand votează, trebuie să se îndrepte în primul rând asupra a ceea ce au făcut cei care le cer votul, înainte de a intra în politică. Doar în acest mod, crede Maria Grapini, vor putea fi eliminate populismele și, implicit, propaganda unor lideri care nu au nicio experiență profesională sau politică!

Nu în ultimul rând, europarlamentarul Grapini a punctat că, în politică, trebuie să intre oameni responsabili, care nu iau această decizie pentru a se îmbogăți, ci pentru a servi cetățenii!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.